16 Mayıs 2009 Cumartesi

Herkese nasip olmaz Beşiktaş'lılık

Kupa'yı yine aldık. Bizim için çok değişik bir duygu değil, şu yaşımda bile 5 kupa aldığımızı hatırlıyorum. Ama Fener'li dostların elinde alarak, 4 atarak, senenin en iyi/ezici/boyun eğdirici futbolunu oynayarak bunu yapmak hepimizin çok hoşuna gitti.

Açık söylemek gerekirse onlarca yıldır kupa almamış, şampiyonluk yarışından kopmuş, koca bir seneyi kupayla affettirme ihtimali bulunan takıma karşı çıkıp böyle bir futbolla, böyle temiz bir galibiyet almak çok önemli, çok değerli.

Kupa maçından benim için geriye kalan en önemli isim Bobo'ydu. Beşiktaş'ın emek emek büyüttüğü bu Brezilyalı, tarihte yetiştirmek için aldığımız, yetiştirdiğimiz, belki bir-iki sene sonra Avrupa'da bir yere 5-10 milyon €'ya satacağımız benim hatırladığım ilk yabancı. Çünkü Türkiye'de genelde oynamaya hazır(kadroya girmeye hazır) yabancılar satın alındığı için mevcut durum gariptir. Kulübede bir yabancı oturduğunda bile garipsenir bizde. Avrupai sistemle Türkiye'ye getirilen Bobo takımımızın en değerli silahıdır.

Yedek kalecisinden masörüne herkesin kenetlendiği, 2003'ten sonra ilk defa takım olduğumuzu hissettiğim için, Kupa için, Şampiyon olmaya bizi inandırdığınız için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder