23 Nisan 2009 Perşembe

Ligde Beşiktaş-Kupada Beşiktaş


Formalite bir kupa yarı final maçıydı.İlk maçta alınan 3-1 lik galibiyet ti buna sebep. Ama anlamadığımız Mustafa Denizli neredeyse ideale yakın bir kadro ile sahadaydı. Hoca Ankaraspor dan çekindi desek değil, peki her hafta takımın üstü başıyla bu kadar oynayan Denizli neden böyle bir kadro çıkarttı ki sahaya.

Bu sezon yeteri kadar şans bulamayan Serdar Özkan, Uğur, Erkan, belki Aydın Karabulut'ta sahada olmalıydı bize sorarsanız. Bu futbolcular böyle rahat bir maç ta oynamayacaksa ne zaman oynayacaklar.?

Ernst her zamanki gibi bu takımın çehresini değiştiren bir futbolcu olmaya devam ediyor. Biz seyrederken bu Almanı yoruluyoruz ama o maçın son bitiş düdüğüne kadar o formayı ıslatıyor, mücadele ediyor ya bir taraftar bir futbolcudan daha ne ister ki ? Devre arası gelen ve takıma bu kadar etki eden Türkiye liginde başka futbolcu var mıdır ? Kuşkusuz Vardır tabi ki ve Ernst'te onlardan biridir herhalde. Benim hatırladığım diğeri de Fenere devre arası gelen ve oldukça yararlı olan Nobre'dir ki o da bizdedir.

Bu günkü Ankaraspor maçında geldiği günlerdeki oyununa yakın hatta daha iyi oynayan Holosko'da harikaydı bize göre. Kaçırdıkları falan önemli değil bizim baktıklarımız bunlar değil. Soğuk, vurdumduymaz, koşamayan,rakip kovalamayan Holosko'nun yerine iştahlı, top oynamak isteyen,mücadele eden Holosko, bundan sonraki maçlarda böyle oynarsa şampiyonluk çok uzak olmaz Beşiktaş'a.Takımda evet şu kötü oynadı diyeceğimiz kimse yok gibiydi ama, Delgado her zamanki tek pas-ama yanlış pas uygulamasını gene bize sık sık gösterdi. Bobo durgun, gol atma adına kendini fazlaca sıkan bir gerilim içinde olmasa sonuç daha farklı olurdu gibi.Yusuf bu takımın en iyi top kullanan adamı ama sanki günümüz futbolunda son kullanması geçen futbolcu prototipi gibi. Topu alıyor,1 de değil 3 rakibi bekliyor, onlara çalımı atıyor, allahı var Delgado'ya göre güzelde pasını veriyor...İyide kendisinin olmadığı topsuz oyunun hiç bir yerinde maalesef Yusuf yok. Bu Onun yıllardır oynadığı futbol karekteri olmuş artık. Henry bile Yusuf'un yanında ferrari gibi kalıyor...

Bir şekilde Türkiye Kupası'nın bir kulpundan tuttuk. Bundan sonrası daha kolay olacak gibi. 26 Yıldır bu kupayı alamayan Fenerli dostlarımız kusura bakmasın...Başka kapıya... Daha yaşınız genç...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder