5 Mart 2009 Perşembe

Taraftar uyuma işçilere sahip çık

Krizi halk olarak iliğimize kadar hissettiğimiz bu günlerde TOKİ’nin müteahhiğinde yapılan Aslantepe’deki stad toplam 195,000,000 €(195 milyon Yuro-Euro-Avro)‘ya mal olacak. Bunun yanı sıra Türk Telekom Aslantepe'deki Galatasaray'a ait olacak stadın isim haklarını 10 yıllığına 102,500,000 $(102,5 milyon dolar)‘a satın aldı ve stadın ismi Türk Telekom Arena olacak. Tabi devlet bunu karşılıksız yapmayacak. Şimdiki Ali Sami Yen stadının yerini devralacak devlet büyük bir ihtimalle tarihi stadın arazisini milyar dolarlık bir bedelle yabancılara -tercihen Dubaililere- satılacaktır.

Şimdi tekrar baştaki habere dönelim. 3 aydır maaş alamayan, ekmek almak için milyon doların milyonda birini bulamayan işçiler hakkında yazılmış. Üstelik 1,5 yıldır devam eden inşaatta, bu işçilerin dördüncü kez iş bırakışı. Evet kriz var ama kime? Galatasaray'a mı, Türk Telekom’a mı, devlete mi, işçiye mi?

Şartlar bir şekilde değişse ve Galatasaray'ın yerinde Beşiktaş olsaydı; stadı yapan işçilere aynı haksızlıklar yapılsaydı, Beşiktaş'lı taraftarlar susmazdı. Çarşı o zaman da müteahhitlere karşı olup, işçilerin yanında onlara destek olurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder