7 Mart 2009 Cumartesi

Brezilya - Barcelona maç sonucu ne olur?

Bu iki takım maç yapsa sonuç ne olur diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Brezilya'nın son dönemlerdeki dağınık halleri, Barcelona'nın binyılın futbolunu oynuyor olması, Barça'yı öne çıkarıyor. Esas ilginç olan konu ise bu iki takım hiçbirimize yabancı gelmiyor olması.

Bizim ülkede pek çok kişi Dünya Kupalarında Brezilya'yı İspanya'da ve ŞL'de Barcelonayı tutar(Yalansa yalan diyin). Diğer yandan çok ortak özelliği var bu iki takımın. İkisi de futbolu yıllardır güzel oynama derdinde. Amaçları kazanmak değil, güzel oynayıp kazanmak. Yani dünyanın diğer bütün takımları gibi değilde futbolu seyirci tarafından görüyorlar. İkisi de B ile başlıyor mesela. Tıpkı Beşiktaş gibi. Biz de aslında güzel futbolu çok seviyoruz, oynamayı, izlemeyi çok istiyoruz ama bir türlü olmuyor. Neyse 2B'ye geri dönelim.

İki takımın yıllar boyunca pek çok ortak futbolcuları oldu. Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho şimdi de Daniel Alves ülkeleriyle ve kulüpleriyle aynı anda özdeşleştiler. 94'te Romario, 98'de Ronaldo, 2002'de Ronaldo-Ronaldinho, 2006'da Ronaldindo dünyanın kupasında Brezilya'nın yıldızıyken, aynı anda da Barcelona futbolcusuydu. Yani Camp Nou tribünleri sambaya bayılıyor.

Gelelim maçın sonucuna... Maç muhtemelen bol gollü ve berabere bitecektir. Hayali bir tahmin olarak 3-3 oldukça uygun görünüyor. Ancak skor ne olursa olsun kazanan Barcelona olacaktır. Çünkü Güney Amerika'nın en büyük ülkesi Catalunya'yı tanımış olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder