10 Şubat 2009 Salı

DENİZLİ'NİN SİSTEMSİZ BEŞİKTAŞ'I...

Beşiktaş'ı özellikle son yıllarda çok defa kötü oynarken gördüm ama hiç bu kadar bir şey oynamadan oynuyor gözüktüğü bir maç hatırlamıyorum. Tamam bu takımın başta yönetim, teknik adam, futbolcu ve saha dışı bir dolu sorunu var. Peki Ertuğrul'u gönderip ilaç niyetine sarılan Mustafa Denizli'nin hali nedir öyle ?
Takım bir hafta önce Antalya karşısında orta sahasını Ernst-Uğur İnceman'la oluşturmuştu. Denizli'nin bir hafta sonra Ernst-Sivok ikilisiyle maça başlaması pek açıklanabilir bir şey gibi gelmiyor bize. Bir haftada değişen ne olabilir ki. Bu olsa olsa klasik bir Mustafa Denizli hastalığı. Sistemsiz, ideal on biri olmayan, fiziki yetersizlik... Dışarıdan saha içini yorumlarken % 51 diyen, hücum futbolunu ağzına pelesenk yapan, kahramanca atıp tutarken mangalda kül bırakmayan Denizli artı korkuyor...Konyaspor maçında sahaya çıkarttığı kadro, saha içi yerleşimi, yenemiyorsan yenilmeyeceksin denen korkak futbol anlayışı ile sistemsizliği, taktiksizliği bunun açık bir kanıtı.Konya'ya karşı böyle oynuyorsan, Barca'ya karşı nasıl oynarsın acaba ?
Günümüz futbolu orta sahanın önemi üzerine şekilleniyor artık. Bizce de orta saha geçmişe nazaran çok daha önemli bir konumda.Ne olduğunu anlayamadığım tek ön libero-çift ön libero geyiğine girmeye gerek yok.Beşiktaş'ın sahaya çıkartacağı 11'i tahtaya yazarken mevcut kadroda bulunan bizce tek orta saha futbolcun olan Uğur bu formayı giymeli. Kötüde olsa iyide olsa giymeli.Çünkü Uğur hem defansif anlamda hem de ofansif anlamda dengesi olan tek futbolcun. Uğur'un savunma yönü belki Cisse, Sivok ya da Ernst gibi daha bir belirgin değildir. Ama hucum yönü de bu üçlüden iyidir.Beşiktaş'ın koca bir ilk yarı boyunca rakip defansın hatasından Yusuf'un dışarı giden bir şutu var sadece. İkinci yarıda Gökhan Zan'ın uzun pasında Bobo'nun ağır kalarak hafif çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı ve dışarı giden bir şut ki; maçın en önemli pozisyonu... Maç boyunca kanatlara inemiyorsun, tek bir olgun atak gerçekleştiremiyorsun, rakibi göbekten delemiyorsun, şut çekmeyi hiç düşünmüyorsun, ileride çoğalamayıp Bobo'ya destek veremiyorsun... Peki bu takım golü nasıl bulur ya da karamboller hariç gol bulabilir mi? ? soru bizden cevap Denizli'den... Bu ilk yazımda; Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ının sahaya çıkartacağı şu kadronun sonuna kadar şampiyonluğu zorlayabileceğine inanıyorum.Geçmiş tekrarlanırsa ve böyle giderse zaten şampiyon olunamayacak gibi... Olursa olur, olmazsa da oyunun güzelliğine katkı yapan,kendisine yaraşır, sahada savaşan bir kara kartal görürüz en azından.
Hakan- Toraman, Sivok, Zapo, Ekrem- Ernest- Holosko,Uğur,Tello- Bobo,Nobre

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder