7 Ağustos 2009 Cuma

Avrupa ve Biz


Tribün Dergi'nin buradaki yazısının söylediğine göre Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük 10 liginde en az gol atan şampiyonlar arasında 1.76 gol ortalamayla üçüncüymüşüz. Yine aynı lig portföyünda 0.88'lik ortalamayla en fazla gol yiyenler arasındaymışız.

Ş.L. gol kralımız 4 golle Oktay'mış. 97/98 senesinde PSG-Göteborg-Bayern Mün grubunda coşan Oktay'dan sonra hala bir baba yiğit çıkıp da sazı eline alamamış. Bunda ortalama 3-4 aralıklarla Ş.L'e gitmenin ve kadroyu sürekli koruyamamanın getirdiği nedenler yatıyor ama yine de üzücü bu akıbet.

Evet Liverpool'a, Leeds'e ve Barcelona'ya karşı oynadığımız ve çoğumuzu ruh hastası yapan maçları yaşadık. Ama Ş.L'nin en iyi 4 takımından sayılan Chelsea, Barcelona ve Liverpool'u yenmişliğimiz de var. Yani biz Avrupa için dengesiz bir takımız. Onlar için bir Nantes, bir Newcastle, bir Villareal'iz. Bu da bizden çekinmelerini sağlıyor. Özellikle İnönü'den çekindiklerini kendileri de söylüyor zaten.

Üçüncü torbadan ve direk olarak katılacağımız ve 4. kere tecrübe edeceğimiz Ş.L.'nin bizim için uzun bir maraton olmasını, 2010 yılında da Avrupa mücadelesini sürdürmeyi temenni ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder