28 Nisan 2009 Salı

Pepeleşmek

Real Madrid’li futbolcu Pepe, Getafe maçının bilmem kaçıncı dakikasında rakibine tekme atarak, kendini unutarak acaip kötü şekilde rakibine zarar verici hareketler yaptı. Yaptığı hareketleri savunacak bir kişi tanımıyorum, kendisi de olanları unutamadığını, kendini çok kötü hissettiğini açıkladı.

Yere düşen adama vurmak bir kişinin ne kadar acımasız olduğundan çok, ne kadar aciz, insanlıktan yoksun olduğunun belirtisidir. Bu davranış ne kadar acımasız bir davranışsa, medyanın, bireylerin Pepe’ye karşı takındığı tavır da o kadar yanlıştır. Hata yapmış ve bunun farkına varmış, özür dileyen birinin üzerine daha fazla gitmek, en az onun yaptığı kadar ağır bir harekettir. Bunu bir kan davasına çevirmek ise daha büyük bir hatadır.

Yakın zamanda GS-FB derbisinde de gördüğümüz gibi futbolcular, kendilerini izleyenlerin, medyanın gazına gelerek gerçek hayatta akıllarına bile gelmeyecek şeyleri yapabiliyorlar. Buradaki suçun hepsini bireylere, futbolculara bırakıp medyayı eleştirmemek hata olur. Çünkü medya kendini eleştirme yetisine mashar olan bir kurum değildir. Birilerinin de medyayı eleştirmesi gerek.

Yapılan hareketin cezası zaten 10 maç ile cezalandırılmışken, yere düşene Pepe’nin attığı tekmeleri, Pepe’ye atmak Pepeleşmek demektir. Onun yaptığının hata olduğunu bilen bünyeler, lütfen kendileri de aynı hatayı yapmasınlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder